Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΦΩΤΟ: Επίθεση από ακρίδες υφίσταται το Ισραήλ!

Αντιμέτωποι με σμήνη ακρίδων "μεσαίου μεγέθους", που εισέβαλλαν από τα νότια της χώρας και σκίασαν τον ουρανό, βρίσκονται οι....
Ισραηλινοί από το βράδυ της Τρίτης πετώντας στις νότιες επαρχίες της χώρας μέσω της χερσονήσου του Σινά. Σύμφωνα με το Reuters, τα έντομα κατέλαβαν μία έκταση 800 εκταρίων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι Ισραηλινοί κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν το πρώτο κύμα ακρίδων επιτυχώς χάρη στους μαζικούς ψεκασμούς με χημικά εντομοκτόνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες ημέρες μπορεί να επικρατούν δυσοίωνοι για το Ισραήλ άνεμοι, οι οποίοι θα είναι σε θέση να μεταφέρουν νέα σμήνη ακρίδων από την Αίγυπτο, το καθένα εκ των οποίων αριθμεί εκατομμύρια έντομα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος το Ισραηλινό υπουργείο Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο και παρακολουθεί την εξέλιξή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah (με τίτλο «Επιδρομή ακρίδων στην Αίγυπτο»), αναμένεται να παρασυρθούν τα σμήνη των ακρίδων προς τη Λωρίδα της Γάζας ( Παλαιστίνη) πολλοί Εβραίοι χαρακτηρίζουν το φαινόμενο αυτό ως ένα σήμα επειδή θυμίζει μια από τις βιβλικές καταστροφές και συμπίπτει με την επόμενη ημέρα της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα που εορτάζεται στο Ισραήλ με αφορμή την διαφυγή των Εβραίων από την Αίγυπτο. Κάποιοι βέβαια αντιμετωπίζουν το γεγονός πρακτικά , όπως ο πρωταγωνιστής της παραπάνω φωτογραφίας. Ο αντρας απο την Ταιλάνδη εχει μαζέψει τις ακρίδες και τις εχει τηγανίσει ... Οι ακρίδες στην Ταιλάνδη ειναι παραδοσιακό φαγητό.


onalert.gr

0 σχόλια: