Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ηράκλειο: Οι μαθητές που "γοήτευσαν" την Formula 1

Έξι πιτσιρίκια από το Ηράκλειο βάλθηκαν να κατακτήσουν τον κόσμο ... Η Ειρήνη, ο Θωμάς, η Μαρία, Ο Ιπποκράτης, η Χριστίνα και ο Δημήτρης μαθητές του Πειραματικού γυμνασίου αναλαμβάνουν για λίγο ρόλο του μηχανικού κατασκευάζοντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα με σκοπό να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Formula 1 για σχολεία, βάζοντας παράλληλα πλώρη για την παγκόσμια διοργάνωση όπου συμμετέχει η καλύτερη ομάδα από κάθε  χώρα.



 Η ομάδα των νεαρών μαθητών με όνομα Velocity Racing εδώ και μήνες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το εγχείρημά τους -ένα αυτοκίνητο από ξύλο το οποίο θα κινείται με διοξείδιο του άνθρακα. Αν το αυτοκινητάκι τους καταφέρει να σπάσει τα ρεκόρ ταχύτητας και να κερδίσει τα υπόλοιπα σχολεία, τότε το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα.
    

Με τη βοήθεια του καθηγητή τους Παναγιώτη Τουμπανιάρη οι μικροί μαθητές μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και εμβαθύνουν σε διάφορους τομείς της φυσικής, παίρνοντας εφόδια χρήσιμα και για την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Οι ίδιοι συστήνονται ως εξής: Μια ομάδα μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου που ως σκοπό έχει, να καταφέρει αυτό που πολλοί άλλοι μαθητές από όλο τον κόσμο δεν κατάφεραν: «Είμαστε μια εξαμελής ομάδα μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου και θα πάρουμε μέρος στον Πανελλήνιο και στη συνέχεια Παγκόσμιο διαγωνισμό της Formula 1 στα σχολεία. Σκοπός μας είναι να κατασκευάσουμε ένα αμαξίδιο μικρών διαστάσεων (περίπου 20 εκατοστών), το οποίο θα κινείται με τη βοήθεια ενός φιαλιδίου που θα περιέχει συμπιεσμένο CO2.



Σημειώνεται ότι συνολικά 57 ομάδες μαθητών από 38 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα, στο Πρωτάθλημα F1 in Schools Ελλάδος 2013.

http://www.enikos.gr

0 σχόλια: